skip to Main Content
Niet ingelogd, log in bij account.

Ontdek wat onze cursisten vertellen…

Ik wil jullie danken voor de lessen van prof. De Schutter. Met kennis van zaken, doordacht, mooi taalgebruik en met een vrijheid van spreken zoals je van een filosoof kan verwachten.

Martina De Groote

 

PS vanwege SCFA: professor De Schutter heeft ook een persoonlijke website : Dirk De Schutter – filosoof – essayist

Beste team Comparatieve Filosofie,

We hebben zopas het eerste jaar beëindigd. Graag wil ik jullie meedelen dat wij bijzonder, bijzonder tevreden zijn! Wij leren, genieten, leren en genieten weerom. De professoren-lesgevers bezitten een enorme kennis en delen dit enthousiast aan ons mee. Hoe fijn is dat.
Wij gaan in de zomermaanden zeker het lesmateriaal opnieuw bekijken, bestuderen ……om goed voorbereid naar het tweede jaar te gaan. En daar kijken we nu al naar uit.
Dus een "pluim" voor de organisatie, de lesgevers.

Hartelijke groet,
Johan en Marleen Verlinden-Foubert

Ik vond de cursus van Guido Vanheeswijck van afgelopen zaterdag enerzijds van hoog niveau, anderzijds buitengewoon goed te volgen. Ik heb er erg van genoten.

Twan van Bakel

24 april 2023

 

 

 

"Interesse in FILOSOFIE breder dan de klassieke Griekse/westerse filosofie?
Graag maak ik voor deze geweldige school wat reclame!!! Ik volg al twee jaar de cursusdagen en ze hebben me veel bijgebracht.
Naast klassieke filosofie worden Indiase en Chinese denkwijzen besproken vanaf het eerste jaar.Geleidelijk aan in jaar twee en drie worden vergelijkingen gemaakt om een beter beeld te krijgen over de ontwikkelingen van het denken. Ook het Midden-Oosten krijgt zijn plaats.
Hierbij nodig ik SCFA uit om ook aan Afrika en Zuid-Amerika te denken voor volledigheid. Ook daar hebben ongetwijfeld interessante ontwikkelingen plaatsgevonden!
Bovendien is er jaarlijks een volledig nieuw 'vierde' THEMAJAAR. Daarmee kan je blijven genieten van de verruimende inzichten die deze school biedt!
HAPPY LEARNING! :)"

"Ik heb te snel gesproken en zie Afrikaanse filosofie al op het menu staan! :)"

 

Annelies Verheyen

"Na al die redenen en excuses om geen tijd vrij te maken, uiteindelijk dan toch eens een dag gevolgd en sindsdien ben ik blijven komen. 9 zaterdagen per jaar, om iets te horen dat bevestigt wat je al wist maar nog niet geformuleerd had, dat ongemakkelijk aanvoelt maar daarom juist nieuwe invalshoeken biedt, om gewoon een boompje op te zetten. 9 zaterdagen per jaar, om de blik open te houden."

“Wat me aanspreekt is de ongedwongen manier waarop alle cursisten van de vier jaren op de filosofiezaterdagen met mekaar in discussie kunnen gaan. Door de afwezigheid van vereiste voorkennis en van examens, is er geen niveauonderscheid en dit werkt positief op de discussies tussen cursisten van om het even welk jaar. Ook de interacties met de docenten -die trouwens van hoog niveau zijn- en de schoolvrijwilligers verloopt prima. Kortom het is telkens een positieve sfeer van ongeveer 200 personen die op een fatsoenlijke manier met mekaar van mening kunnen verschillen.

Het vierde jaar, dat elk jaar een ander thema aansnijdt, is bijzonder boeiend en actueel. Je ziet het gewoon aan de opkomst en de reacties van cursisten in en buiten de aula.

Tijdens de zaterdagseminaries vind ik de verdieping die ik zoek. De onderwerpen zijn vrijwel altijd zeer actueel, grondig uitgediept met ruim voldoende momenten tot interactie met de docent.”

“Wat me aanspreekt is de ongedwongen en flexibele manier waarop deze cursus wordt aangeboden. Ook al zit er een grondig doordachte logica in de verschillende jaren, toch is voor mij de flexibiliteit die me toelaat om hiervan soms af te wijken bijzonder interessant. Geschiedenis heeft zijn logica en die zit in het volledige aanbod maar vandaag is flexibiliteit ook belangrijk. Verder worden de cursussen zeer professioneel gegeven door professoren die hun stiel kennen.

De grondtoon van het aanbod is cultuur-neutraal. Durven afstappen van onze typische westerse waarden is een uitdaging die deze school typeert en waar ze wellicht uniek in is. Het is een aanpak die ik jarenlang zocht en nu gevonden heb.”

Stuur ons jouw feedback!

Back To Top