skip to Main Content
Niet ingelogd, log in bij account.

Maand van de Filosofie 2021

In april vindt de ‘Maand van de Filosofie’ plaats in Nederland en Vlaanderen. Dit jaar is het thema ‘De natuur was hier’. Filosofe en schrijfster Eva Meijer publiceert het essay, auteur Bibi Dumon Tak het kinderboek. En voor de tweede keer op rij verenigen denkers en organisatoren zich in de Vlaamse Initiatiefgroep.

Deze Vlaamse initiatiefgroep bestaat uit deelnemers van de academische wereld (KU Leuven, UGent, UAntwerpen en VUB), filosofische organisatoren (Feest van de Filosofie, Nacht van de Vrijdenker, Centre Erasme en Dag van de Filosofie), culturele en filosofische organisaties (zoals Filosofiehuis ‘Het zoekend Hert’, Het Geuzenhuis, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Masereelfonds, Avansa Regio Gent, het Humanistisch Verbond, School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen, VEFO), alsook uitgevers en denkers. Ze is de evenknie van de ‘Nederlandse Initiatiefgroep’, en werkt nauw samen met de ‘Stichting Maand van de Filosofie’ in Nederland.

Heel bijzonder: voor het eerst organiseren deelnemers van de Vlaamse Initiatiefgroep gezamenlijk een lezing en vraaggesprek met essayschrijfster Eva Meijer op dinsdag 20 april. Op donderdag 22 april volgt een gelijkaardig initiatief met filosoof René ten Bos.

Andere activiteiten die de komende dagen en weken op het programma staan zijn o.a. een filosofienocturne in de vorm van een radio-event, een filosofische wandeling in Oud-Heverlee, het Virtueel Filosofisch Diner, de uitreiking van de Socratesbeker, een poëzieavond en tal van filosofische lezingen, dialogen, debatten en workshops.

De meeste van deze activiteiten gaan online door en zijn dus zowel vanuit Vlaanderen als Nederland makkelijk ‘bereikbaar’.

Voor meer info en tickets zie:

https://www.maandvandefilosofie.nl/agenda

https://dagvandefilosofie.be

https://www.uantwerpen.be/nl/congressen/filosofienocturne/

 

 

 

Back To Top